Home

Nieuws 527 x bekeken

Kamp in gesprek met Eerste Kamer over productschappen

Den Haag – Minister Henk Kamp van Economische Zaken wil met de Eerste Kamer in gesprek over de verdere voortgang van het afschaffen van de productschappen.

Dat zegt hij naar aanleiding van de brief van de Eerste Kamer, waarin de senatoren zeggen dat de werkwijze van Kamp in dit dossier indruist tegen een staatsrechtelijke zuivere gang van zaken. Ze vinden dat er geen onomkeerbare stappen gemaakt mogen worden voor en tijdens de behandeling van het wetsvoorstel. Dit wil Kamp wel doen door de publieke taken van de productschappen per 1 januari 2014 over te dragen aan het ministerie, terwijl er nu nog geen wetsvoorstel is voor het opheffen van de productschappen. Kamp heeft de Eerste en Tweede Kamer om steun gevraagd in dit traject. Die krijgt hij nu niet van de Eerste Kamer.

“Mijn doel is om de mensen die bij de productschappen werken niet te lang in onzekerheid te laten en om ongestoord over te gaan op de nieuwe werkwijze. Dat wil ik bereiken door de taken al over te brengen naar het ministerie zonder dat er eerst iets afgebroken moet worden, om het vervolgens bij het ministerie weer op te bouwen”, zegt Kamp.

Hij wil met de Eerste Kamer gaan praten over hun standpunt. De minister wil nog niet vooruit lopen op uitstel van het afschaffen van de productschappen naar 2014, maar hij sluit het ook niet uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.