Home

Nieuws 533 x bekeken

Kabinet houdt vast aan ambities windmolenparken

Den Haag – Het kabinet blijft bij de eerder gemaakte plannen voor de aanleg van windmolenparken op land. Onlangs adviseerde het Centraal Planbureau (CPB) de ambities te temperen, terwijl het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) juist pleitte voor een versnelling.

Donderdag debatteerde Tweede Kamer met de ministers Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en Kamp (Economische Zaken). Het kabinet wil de komende zeven jaar windmolens bouwen met een gezamenlijke capaciteit van 6.000 megawatt. Een meerderheid van het parlement steunt dat, hoewel er wel zorgen zijn over het draagvlak onder de bevolking. Eind volgend jaar moeten alle locaties definitief zijn aangewezen.

Volgens het CPB zou het echter beter zijn nog even te wachten met de bouw van windmolens. Over een aantal jaren staan de overheidsfinanciën er mogelijk beter voor en is de techniek verder ontwikkeld. Het PBL is het daar niet mee eens. Dat bureau stelt dat er geen seconde te verliezen valt, wil het kabinet het doel van 16 procent hernieuwbare energie in 2020 realiseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.