Home

Nieuws 5324 x bekeken 2 reacties

Heeres stopt met reiniging mestsilo's

Abbega - Het bedrijf Heeres Mix- en Pomptechniek In Abbega zet de schoonmaakactiviteiten van mestsilo's voorlopig stil. Het bedrijf wil eerst de uitkomsten afwachten van het onderzoek naar het ongeval in Makkinga.

Bij de reiniging van een mestsilo op een veehouderijbedrijf in Makkinga kwamen vorige week woensdag de zoon van de boer en twee medewerkers van Heeres om. Een vierde slachtoffer is in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Het bedrijf gaat wel door met het mixen van mest en het verpompen van mest.

In een gesprek met Omroep Friesland heeft directeur Gerrit Heeres gezegd dat de twee medewerkers ervaren waren in het reinigen van silo's.  Volgens Heeres is het ongeval gebeurd nadat de mannen al enkele uren op die plek aan het werk waren. Voor zover Heeres dat heeft kunnen constateren, hebben de mannen gewerkt volgens de procedures die Heeres hanteert. "Mijn mannen weten precies hoe ze dat werk moeten uitvoeren. Maar het is mij niet duidelijk wat er misgegaan is." Een van de twee omgekomen werknemers is voortdurend voorzien van lucht via ademluchtapparatuur, zegt Heeres. Volgens hem hebben de mannen niet in de gaten gehad dat er ondanks de langdurige schoonmaakwerkzaamheden nog gevaarlijke gassen in de silo waren achtergebleven.

Laatste reacties

  • drikhend

    Ervaren en niet in de gaten hebben van achter gebleven gassen . Schoon praten voor uitslag onderzoek .Of wat moet je met zulk verhaal voor de uitslag van onderzoek aanvangen .

  • pieterdejong

    Allemaal mosterd na de maaltijd. Procedures kloppen kennelijk niet.
    Gasdetectieapparatuur niet aanwezig of niet gebruikt ?

Of registreer je om te kunnen reageren.