Home

Nieuws 721 x bekeken

Eerste Kamer niet tevreden met uitleg Kamp

Den Haag - De Eerste Kamer is niet tevreden met de uitleg die minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft gegeven bij zijn reden om haast te maken met het opheffen van de productschappen.

De senatoren vinden dat Kamp hun vragen niet inhoudelijk beantwoordt, waardoor ze het standpunt om niet in te stemmen met de werkwijze van Kamp handhaven. De Eerste Kamer geeft de minister nog tot 21 juni de tijd om een gedegen inhoudelijke schriftelijke reactie te geven. Pas daarna wil de Eerste Kamer een mondeling overleg met Kamp over de kwestie overwegen.
De Eerste Kamer vindt het niet correct dat Kamp onomkeerbare stappen wil zetten in het afbouwtraject voordat de onderliggende wet is behandeld door de Kamers. Kamp had hiervoor om steun gevraagd bij de politici.

Of registreer je om te kunnen reageren.