Home

Nieuws 4037 x bekeken 12 reacties

Ecologische Hoofdstructuur krijgt nieuwe naam

Den Haag – De Ecologische Hoofdstructuur (EHS) heet voortaan Nationaal Natuur Netwerk.

Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma vrijdag in Trouw bekendgemaakt. Vorig jaar kozen de lezers van die krant de nieuwe term als alternatief voor het te technisch geachte EHS. Dijksma neemt die benaming nu over. ”Ik was op zoek naar een nieuwe term die laat zien waar we werkelijk mee bezig zijn”, zegt zij. “Nationaal Natuur Netwerk voldoet helemaal, dus als jullie het goed vinden?”

Laatste reacties

 • bbuizer

  Dat klinkt heel bescheiden. 'Nationaal Natuur Netwerkje' zou natuurlijk ook kunnen. Een netwerkje naast de vele andere en hoofdnetwerken. Laten we het niet hopen.

 • Romeijn

  Nationaal Natuur Netwerk klinkt beter, maar het lijkt dan net of het agrarisch landschap geen natuur is. Of willen we dat nu juist?

 • Mozes

  De naam 'nationaal neptuur netwerk' laat nog beter zien waar ze mee bezig zijn.

 • Mels

  NeptuurNietNogmeer.......NooitNiksinNederland.....NeptuurNooitNagedacht....Hoelang gaan we nog door met geld uitgeven want er zal direct ook wel weer nieuw briefpapier gemaakt worden en nieuwe logo`s enz enz,bah bah bah met zuurbetaalde belastingcenten,Sharon hoepel op.....

 • jordi 1455

  Mels een petitie starten.

 • trijnie

  @mensen het is: Nog Nodig Natuur want anders komen we van armoe om.

 • Mels

  Trijnie,net terug van een reisje aan de andere kant van de plas,Als je natuur wilt??? Daar is er bijna teveel van dus is het mooi dat het daar nog echt is,hier verknoeien we het milieu echt niet met onze landbouw,der bemoeien alleen veel te veel mensen zich met alles en iedereen.Niet alleen met ons landbouwers maar ook met andere bedrijven en mensen met gewoon een huis met een tuin.Daar schuilt het probleem,iedereen heeft een mening en wil die ook zien.Helaas moet er eerst geld op tafel wil je die dingen waar kunnen maken.

 • agratax2

  Door verandering van NAAM moeten we denken dat het hele plan ook anders wordt. Ik voorzie 'Oude wijn in Nieuwe zakken'.

 • Romeijn

  Ook de te verwachten wijzigingen in beleid zijn al enkele weken bekend:
  Reflexieve sturing i.p.v. directieve sturing (dus meer gebruik maken van situationele kansen);
  Hogere prioriteit in de stedelijke omgeving;
  Versterken van synergie met initiatieven en ontwikkelingen in andere maatschappelijke domeinen (gezondheid, recreatie, vestigingsklimaat, waterbeheer en waterveiligheid) Zou de landbouw hier ook bij passen?;
  en nog zo wat.

 • agratax2

  Romeijn. Als de kreten die je in bovenstaande reactie bezigt uit de ambtelijke tekst komen zal ieder politicus direct voor stemmen. Hier kan geen burger nl. iets van bakken en daarmee hebben de bureaucraten weer eens vrij spel gekregen (genomen) om ons een rat voor ogen te draaien en daarna hun gang te kunnen gaan.

 • Mozes

  Romeijn, ik begrijp uit jou reactie dat men prioriteit geeft aan de aanleg van stedelijke uitloopparken onder de noemer van 'natuur'.

 • Boertje22

  Als je met de naam de spijker op de kop wilt slaan had ik er Nutteloos Natuur Netwerk van gemaakt. Of Nationale Onkruidzone.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.