Home

Nieuws 1137 x bekeken

Duits stikstofoverschot kleiner maar nog niet klein genoeg

Berlijn - Het stikstofoverschot op het Duitse landbouwareaal is 95 kilo per hectare per jaar. Dat is beter dan in de periode 1991-2009 maar nog wel hoger dan de doelstelling. Dat meldt het Duitse milieuministerie in zijn nieuwe grondbeschermingsrapport. De doelstelling is 80 kilo en die had in 2010 moeten zijn bereikt. Voor 2009 was het jaarlijkse overschot 131 kilo.

Het is de derde keer dat de regering een bodembeschermingsrapport presenteert. Het initiatief om dergelijke rapporten op te stellen werd genomen in 2000. Met name wordt in de rapportage ook aandacht besteed aan preventie van erosie, overstromingen en verlies aan grond door bouw van verkeersinfrastructuur, huisvesting etc.. Ten aanzien daarvan is de doelstelling om dit verlies tot 30 hectare per dag tegen nu nog 81 hectare per dag te beperken. Deze doelstelling moet in 2020 zijn gehaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.