Home

Nieuws 621 x bekeken

'Directe betalingen en marktordening lastigste onderwerpen'

Brussel – Directe betalingen en marktordening worden volgende week bij de finale onderhandelingen over het nieuwe gemeenschappelijk landbouwbeleid de onderwerpen waar nog het meest over onderhandeld moet worden.

Over het plattelandsbeleid en de uitvoeringsregelingen worden weinig problemen meer verwacht. Dat zegt Eurocommissaris Dacion Ciolos van landbouw op een bijeenkomst in Brussel. Ciolos is positief over het bereiken van een akkoord volgende week over het nieuwe Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Hij denkt alle elementen in handen te hebben om tot een akkoord te komen “Over alle hoofdlijnen in het nieuwe GLB is overeenstemming, zoals over het koppelen van 30 procent van de directe inkomenssteun aan vergroeningsmaatregelen. Alleen over de wijze waarop dit geregeld moet worden, moet nog gesproken worden”, zegt Ciolos. Hij zegt dat er de laatste tijd veel progressie is geboekt bij de onderhandelingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.