Home

Nieuws 1601 x bekeken

CZAV levert voer van AgruniekRijnvallei

Wemeldinge - CZAV levert sinds maandag veevoer dat is geproduceerd door AgruniekRijnvallei. Dat heeft de coöperatie uit Zuidwest-Nederland bekendgemaakt.

AgruniekRijnvallei vervangt daarmee marktleider Forfarmers Hendrix als leverancier van CZAV.  
AgruniekRijnvallei is gevestigd in Wageningen en heeft zes gespecialiseerde fabrieken waarin 600.000 ton voer per jaar wordt geproduceerd. AgruniekRijnvallei levert een breed assortiment, zowel regulier als biologisch, voor rundvee, varkens, kippen, paarden, schapen, geiten en overige dieren. Conabij, onderdeel van AgruniekRijnvallei, verzorgt het assortiment ruwvoeders en bijproducten.
CZAV vindt dat na de overname van Hendrix UTD door Forfarmers een nieuwe situatie is ontstaan. Mogelijk eiste CZAV korting omdat de nieuwe voergigant een serie schaalvoordelen claimde. Eerder was Agrifirm leverancier van CZAV, maar de samenwerking hield op nadat Agrifirm en Cehave Landbouwbelang samengingen.
CZAV blijft op het gebied van gewasbescherming, meststoffen en zaden samenwerken binnen Cropsolutions. Binnen deze organisatie werkt CZAV samen met onder meer Forfarmers Hendrix, CAV-Agrotheek, Paulwels, het Limburgsch Landbouwsynsidaat en AgruniekRijnvallei. CZAV telt circa drieduizend leden in met name de plantaardige sectoren. De meeste leden komen uit Zeeland maar ook een deel is West-Brabants.
De voeders van AgruniekRijnvallei voldoen volgens CZAV aan de allerhoogste kwaliteitsnormen. Het bedrijf is naast GMP+ ook deelnemer aan Trust Feed en Voederwaarde.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.