Home

Nieuws 342 x bekeken 2 reacties

CBL rekent op omzetgroei supermarkten

Den Haag - De omzet van supermarkten stijgt dit jaar naar verwachting met 2 tot 3 procent. Dat liet Bert Roetert, voorzitter van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), donderdag weten.

Hoewel de koopkracht in Nederland nog steeds onder druk staat en de gevolgen van de economische crisis voelbaar blijven voor de consument, steeg de supermarktomzet vorig jaar naar 33,7 miljard euro. Dat is een toename van 2,1 procent ten opzichte van 2011, toen de omzet 33 miljard bedroeg.

Volgens de brancheorganisatie is het merendeel van de consumenten nog altijd positief over zijn besteedbaar budget. "Eten en drinken staat hoog op het prioriteitenlijstje. Ruim twee derde heeft plezier in boodschappen doen in de supermarkt. Slechts 11 procent bezuinigt op boodschappen doen."

Laatste reacties

  • agratax2

    Is deze omzet stijging te danken aan een hogere product omzet of aan prijsverhogingen. M.a.w.wordt de omzet verhoging verkregen door inflatie. Inflatie die jaren voor onze economische groei heeft gezorgd en aan de wieg heeft gestaan van de huidige crisis. Toen de inflatie werd ingedampt, was iedereen blij, maar tegelijk werd aflossen van de schulden niet goedkoper in termen van Koopkracht.

  • alco1

    En daarnaast ook nog stijging door afbrokkeling van de kleine buurt winkeltjes, ventwagens en markten.

Of registreer je om te kunnen reageren.