Home

Nieuws 354 x bekeken

Britse Iglo koopt alleen Brits of Iers vlees

Londen – De fabrikant van diepvriesmaaltijden Birds Eye, elders bekend als Iglo, gaat in haar al in Groot-Brittannië verkochte producten uitsluitend Brits of Iers vlees verwerken.

Birds Eye moest eerder dit jaar Spaghetti Bolognese, Beef Lasagne en enkele andere producten terug roepen omdat er paardenvlees in verwerkt was. Dat vlees was volgens Birds Eye geleverd door een Nederland bedrijf dat werkt onder de naam Frigilunch. Het voedingsbedrijf gebruikt tot nu toe ook incidenteel rundvlees uit Zuid-Amerikaanse landen. Om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen, gaat Birds Eye voortaan vlees uit het buitenland vermijden om zo ook de productketen korter te kunnen maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.