Home

Nieuws 917 x bekeken 3 reacties

Akkoord over bezuinigingen op landbouwbegroting

Brussel – De 27 EU-lidstaten en het Europees Parlement zijn het eens over de nieuwe meerjarenbegroting van Europa. Van de in totaal beschikbare 960 miljard euro voor de periode 2014 tot 2020 gaat er bijna 363 miljard naar het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Voor het GLB is dat 4,2 procent minder dan aanvankelijk voorgesteld door de Europese Commissie en 13 procent minder dan in de voorgaande periode. In februari hadden de regeringsleiders hier al een onderling een akkoord over gesloten. Met duidelijkheid over de begroting kunnen nu ook de laatste hordes in de GLB-hervorming uit de weg worden geruimd. Zo moet er onder meer nog een besluit worden genomen over mogelijke verschuivingen tussen de budgetten voor directe betalingen en plattelandsbeleid. Zowel de lidstaten als het EP moeten het akkoord nog wel officieel bekrachtigen.

Laatste reacties

  • Demeter Griend

    Als ik nu wat land In gebruik geef 1ste even de flat rate afrekenen en daarna de pacht.

  • Mels

    Ojee meneer moet es wat uitspoken voor zijn geld,gelukkig krijg je steeds minder,nepwerkloze.......

  • hoekstra811

    wat dat betreft zijn er om en de bij 4 milj werklozen in nederland

Of registreer je om te kunnen reageren.