Home

Nieuws 1277 x bekeken 1 reactie

ADM wil miljarden ophalen met verkoop cacaodivisie

Minneapolis - Archer Daniels Midland (ADM) wil circa 2 miljard dollar ophalen met de verkoop van haar cacaodivisie, die ook in de Amsterdamse haven actief is. Het Amerikaanse agriconcern wil met het geld haar posities in de internationale handel in granen en soja versterken, en dan met name de Chinese markt openbreken.

ADM behoort met Bunge, Cargill en Louis Dreyfus tot de traditionele “ABCD-as” die de handel in agrarische grondstoffen beheerst. Het concern uit Illinois heeft volgens The Financial Times al anderhalf jaar geleden voor het eerst gesproken met potentiële kopers.

Eén reactie

  • ed12345

    Wie is er in geintreseerd om die branche op te kopen hopelijk een europees of noordamerikaans bedrijf anders konden de activiteiten ook wel eens verhuizen naar andere werelddelen

Of registreer je om te kunnen reageren.