Home

Nieuws 853 x bekeken 1 reactie

30 miljoen euro voor natuurproject Markerwadden

Den Haag – Voor het natuurproject Markerwadden trekt de regering in totaal 30 miljoen euro uit. Daarvan komt 15 miljoen uit de begroting van Economische Zaken en 15 miljoen uit de begroting van Infrastructuur en Milieu.

Het zijn eenmalige bijdragen. Dat schrijft minister Kamp van EZ aan de Kamer in antwoord op vragen over de begroting 2013.

De 15 miljoen van EZ komt uit de extra middelen voor natuur in 2013 van in totaal 200 miljoen euro. Daarvan is 66 miljoen euro bestemd voor natuurbeheer en het verbeteren van kwaliteit van bestaande natuur. Onderdelen daarvoor zijn het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer, herstelbeheer in Natura 2000 gebieden en hydrologische maatregelen in die gebieden. 127 miljoen euro is bedoeld voor extra natuur die moet bijdragen aan de robuuste Ecologische Hoofdstructuur.

De middelen voor de EHS gaan lopen via de provincies in het kader van de decentralisatie van het natuurbeleid. Uitzondering is het project Markerwadden, dat is een samenwerking tussen het Rijk en Vereniging voor Natuurmonumenten. Twee weken geleden bleek uit een nog niet openbare notitie van staatssecretaris Dijksma dat ze de ambities voor de EHS wil verdubbelen ten opzichte van het vorige kabinet. Ze wil onder meer 34.000 hectare aankopen voor natuur en 80.000 hectare inrichten. De uitvoeringstermijn is daarvoor wel opgeschoven van 2021 naar 2027.

Eén reactie

  • jan67

    klasse Kamp hoor! hoe help je een land naar de afgrond wanneer komt het volk in opstand tegen deze geld verslinding?

Of registreer je om te kunnen reageren.