Home

Nieuws 2305 x bekeken 1 reactie

Regen en overstromingen treffen Duitse landbouw

Hannover- De landbouw in grote delen van Duitsland heeft te lijden van wateroverlast als gevolg van buiten de oevers tredende rivieren en grote hoeveelheden neerslag.

De temperaturen zijn bovendien te laag. Volgens boerenbond Landvolk in Nedersaksen treffen de weersomstandigheden vooral de mais- en bietenteelt. “Gespannen wordt de situatie nu ook voor de melkveehouders. Ze kunnen hun dieren niet in de wei laten en hebben nog geen gras kunnen oogsten,” aldus Landvolk. De asperge- en aardbeienoogst had nu op het hoogtepunt moeten zijn, maar het is te koel voor groei van deze producten, die bij voorbaat al laat op gang zijn gekomen door de kou in maart en april. De achterstand is momenteel drie weken in vergelijking met een normaal verloop van het groeiseizoen.

Eén reactie

  • koestal

    door de lage temperatuur is hier in Nederland het groeiseizoen ook een paar weken later,gelukkig niet zoveel regen

Of registreer je om te kunnen reageren.