Home

Nieuws 536 x bekeken

Overijssel: 14 vergunningaanvragen aanpassen

Zwolle - Veertien Overijsselse veebedrijven krijgen rechtstreeks te maken met de gevolgen van een uitspraak van de Raad van State. Zij moeten hun vergunningaanvraag aan passen, zodat ze alsnog een vergunning kunnen krijgen voor hun plannen. Door een uitspraak van de Raad, eerder deze week, is het zogeheten Beleidskader Stikstof en Natura 2000 voor veehouderijen niet geldig.

De provincie betreurt de uitspraak van de Raad. Gedeputeerde Hester Maij: “Wij hebben destijds juist in goed overleg met de partners gekeken naar een oplossing om de lacune die was ontstaan op te lossen, zodat ondernemers weer verder konden. Ik vind het bijzonder spijtig voor alle betrokken partijen dat deze oplossing nu niet haalbaar blijkt.”

Volgens de provincie heeft de uitspraak geen gevolgen voor reeds verleende vergunningen. Sinds de invoering in 2008 zijn 400 vergunningen verleend via het beleidskader, aldus de provincie.

Of registreer je om te kunnen reageren.