Home

Nieuws 716 x bekeken 3 reacties

'Nederland voorloper in duurzaamheid'

Ede – Nederland is een van de voorlopers als het gaat om duurzame veehouderij, maar met name het bedrijfsleven moet meer met ideeën komen.

Dat zegt Martin Scholten, van de Animal Sciences Group van de Wageningen UR. Scholten ervaart dat Nederland internationaal gezien wordt als vooraanstaand als het gaat om duurzame veehouderij. "We moeten ons er iets van aantrekken dat adel verplicht", vindt Scholten. Hij vindt dat Nederland het goed doet door de leiding te nemen bij internationale werkgroepen over duurzaamheid. Ook met de gouden driehoek van onderzoek, overheid en private sector wordt werk gemaakt van duurzaamheid. "Dat moet ook", vindt Scholten. Hij is wel teleurgesteld dat er vanuit de sector geen of nauwelijks ideeën zijn aangedragen voor het internationale topsectorenbeleid dat zich richt op duurzame veehouderij.  De internationale component kan volgens Scholten een belangrijke rol spelen in de nationale duurzaamheidsagenda.

Roald Lapperre, Plaatsvervangend directeur Agro van het ministerie van Economische Zaken, beaamt de rol die Nederland speelt op internationaal vlak.  Hij noemt als voorbeeld dat de grootste zuivelproducent ter wereld, India, met Nederland wil samenwerken om de zuivelproductie verder te ontwikkelen en dat China interesse heeft voor de Nederlandse kennis van mestverwerking.

Laatste reacties

  • minasblunders1

    Daar hebben we weer zo'n 'wetenschapper'. Te zelfingenomen om eens echt onderzoek te doen. Scholten heeft zoveel kennis dat het helemaal niet nodig is om in de praktijk te kijken naar wat er werkelijk gebeurt. Dat heet nu ONDERZOEK meneer Scholten.

  • abtje

    De gouden driehoek van onderzoek, overheid en private sector. En wat vindt meneer de zwakke schakel? Het bedrijfleven. Hoef er verder geen woorden over vuil te maken, denk ik.

  • gerjan slingenbergh

    Het gaat waarschijnlijk om duurzaam plastic.

Of registreer je om te kunnen reageren.