Home

Nieuws 485 x bekeken 1 reactie

NEM: Groene stroom is niet groen

Rijswijk - In paginagrote advertenties in een aantal kranten biecht de Nederlandse Energie Maatschappij op met groene stroom te sjoemelen. Niet alleen trekt de NEM zelf het boetekleed aan, ook beweert de energieleverancier dat concurrenten eveneens de klant voorliegen.

"In Nederland wordt niet eens genoeg groene stroom opgewekt om te leveren aan iedereen die daar om gevraagd heeft. Bovendien wordt het grootste deel van de in Nederland geproduceerde groene stroom opgewekt uit zogeheten biomassa", schrijft de NEM in de advertentie met de kop 'Jokkebrokken'.

Daarbij, zo beweert de NEM, maken energieleveranciers "hun grijze stroom groen" door bepaalde certificaten "bijvoorbeeld in Noorwegen te kopen bij waterkrachtcentrales". De aanschaf van die certificaten kostte de NEM omgerekend 1,44 euro per Nederlands gezin dat groene in plaats van grijze stroom van het bedrijf afneemt.

Eén reactie

  • koestal

    Is al jaren bekend , Zwitserland verkoopt op papier z,n groene stroom aan het buitenland en koopt zelf weer kernenergie uit Frankrijk in ,de inwoners van Zwitserland maken zich hier niet druk om, in Nederland denken we dat we groene stroom hebben ,het is gewoon een wisseltruuc !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.