Home

Nieuws 398 x bekeken laatste update:6 jun 2013

Minder uitbreidingsplannen biologische sector

Roggel – Boeren en tuinders die biologisch produceren, hebben minder uitbreidingsplannen dan hun gangbare collega’s. Dat meldt marktonderzoeksbureau AgriDirect.

Circa 22 procent van de biologische producenten verwacht uit te breiden tegen 30 procent van de gangbare bedrijven. Het aantal agrariërs dat stopt of afbouwt ligt wel vrijwel gelijk op 6 procent.
Hoewel het aantal biologische bedrijven met een bedrijfshoofd ouder dan 50 jaar met perspectief op een opvolger in 2012 is toegenomen, blijven gangbare agrariërs zekerder over hun opvolgingssituatie. Bijna 41 procent van de gangbare boeren en tuinders kan rekenen op een opvolger, tegenover 36 procent van de biologische bedrijven.
Het percentage bedrijfshoofden jonger dan 45 jaar ligt bij gangbare bedrijven op 25,2 procent. Bij biologische bedrijven ligt het percentage op 18,6 procent. Wel ligt het percentage boeren en tuinders van 65 jaar of ouder bij gangbare bedrijven met 10 procent iets hoger dan bij biologische bedrijven (8,5 procent). In 2012 zijn 21.832 gangbare bedrijven en 469 biologische bedrijven opgenomen in de vergelijking, ongeveer evenveel als een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.