Home

Nieuws 430 x bekeken 1 reactie

Meer starters houden er na een jaar mee op

Amsterdam - Het aantal startende bedrijven dat er na een jaar alweer mee ophoudt, is vorig jaar licht gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor.

In 2012 begonnen ruim 121.000 ondernemers met een nieuw bedrijf en hield 30 procent van hen het na een jaar al voor gezien, zo blijkt uit een rapport van ING. In 2011, met een ongeveer even hoog aantal beginnende bedrijven, ging het om 26 procent.

Volgens ING-econoom Katinka Jongkind is een combinatie van slechte voorbereiding en economische tegenwind verantwoordelijk voor het groeiende leger aan voortijdig afgebroken startende bedrijven. Het aantal opheffingen was het hoogste in de sectoren detail- en groothandel, transport en logistiek en in de horeca. In het onderwijs, de zorg en in de industrie is het aantal starters dat er na een jaar de brui aan geeft juist het laagst. Dat zijn ook de sectoren waar veel voorbereidingstijd, kennis en kapitaal nodig is om te starten.

Eén reactie

  • Khalid en zijn maten

    Over startende bedrijven in de landbouw/veehouderij word weer eens geen woord gerept,lijkt wel of landbouw/veehouderij een beetje een ondergeschoven kindje is bij de ING.Pasgeleden van een paar medewerkers van AB vernomen dat bij hen de hoeveelheid werk ook wat gekrompen was,dus er zullen wel andere bedrijfjes zijn die dat werk hebben overgenomen?

Of registreer je om te kunnen reageren.