Home

Nieuws 568 x bekeken

Kamp blijft bij SDE+-regeling

Den Haag – Minister van Economische Zaken Henk Kamp gaat niet over tot een leveringsplicht voor duurzame energie. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Op verzoek is onderzocht of een leveringsplicht van duurzame energie kan bijdragen aan een stimulans voor de duurzame energieproductie. Bij deze werkwijze blijken er echter meer nadelen te zijn dan in het huidige systeem met de subsidieregeling SDE+.

Kamp wijst erop dat hij voorstander is van een stabiel overheidsbeleid voor duurzame energie en dat een leveringsplicht duurder is voor de burger dan de SDE+-regeling. Ook blijkt een leveranciersplicht minder effectief en efficiënt dan de SDE+-regeling. Daarom wil hij bij het bestaande systeem blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.