Home

Nieuws 7605 x bekeken 12 reactieslaatste update:4 jun 2013

John en Marian Claessens Agrarisch Ondernemer 2013

John en Marian Claessens-Jenniskens, pluimveehouders in het Limburgse Ysselsteyn, zijn donderdag 30 mei uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2013. Uit handen van Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, ontvingen zij in Hotel Theater Figi te Zeist de hoofdprijs: een cheque ter waarde van 12.500 euro.

“We hebben een pittige discussie gevoerd tijdens het juryberaad. De verschillen tussen de genomineerden waren miniem. Het zijn allemaal topondernemers”, zegt juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Raad van Bestuur Wageningen Universiteit en Researchcentrum. “Toch is het ons gelukt om unaniem een winnaar uit te roepen. Agrarisch Ondernemer 2013 John en Marian Claessens zijn ware ambassadeurs van de pluimveehouderij.”

Juryrapport
John en Marian Claessens uit Ysselsteyn zijn ware ambassadeurs van de pluimveehouderij. Echte topondernemers; enorm gedreven. ‘Ongewoon gewoon’, zoals ze zelf zeggen. Ze staan midden in de samenleving, promoten hun product en dragen bij aan maatschappelijk projecten.

Claessens-Jenniskens Pluimveebedrijven BV is in korte tijd sterk gegroeid en telt inmiddels vijf locaties. De Limburgers hebben hun onderneming volledig onder controle. Financieel gezond, al zit de lage eierprijs nu even niet mee. Het hoort bij de risico’s van het ondernemerschap. Zij laten zich niet uit het veld slaan door tegenslagen. Ze zoeken direct naar oplossingen en zijn in hun bedrijfsvoering niet gebonden aan voer- of afzetcontracten.

John en Marian Claessens beheersen het productieproces van a tot z. De ondernemers onderscheiden zich in de bedrijfstak door hun gesloten bedrijfsvoering. Eendagskuikens worden op het eigen bedrijf opgefokt en klaar gemaakt voor de legperiode. Hygiëne speelt een belangrijk rol in de bedrijfsvoering en de hele productie is antibioticum-vrij. Een prestatie van formaat.

John en Marian Claessens-Jenniskens, pluimveehouders in Ysselsteyn, zijn tevens de winnaars van de Publieksprijs. Jos Looije, honingtomatenteler en winnaar van de Publieksprijs in 2012, overhandigde een cheque van 2.500 euro aan de winnaars. De winnaars van de Publieksprijs zijn met een meerderheid van 34 procent gekozen.

De andere genomineerden voor de prijzen waren:

- Hay Soberjé en Joke Verheijen, Het Aardbeienland, in Horst
- Djûke van der Maat, Fruitteelt en –handelsbedrijf Nieuw Slagmaat v.o.f./Slagmaat, in Bunnik
- Tiny Schepers, varkenshouder Van de Heyde Hoeve, in Nuenen
- Will Teeuwen, aspergeteler Teboza, in Helden

De verkiezing Agrarisch Ondernemer is dit jaar voor de achttiende keer gehouden en is een initiatief van Boerderij, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij. Partners zijn ABN AMRO, Flynth, ForFarmers-Hendrix en Vion Food Group.

 

Kijk voor meer informatie over de prijs, genomineerden en winnaars op www.agrarischondernemer.nl

Foto

 • John en Marian Claessens Agrarisch Ondernemer 2013
 • John en Marian Claessens Agrarisch Ondernemer 2013
 • John en Marian Claessens Agrarisch Ondernemer 2013

Laatste reacties

 • Broederijbrok

  De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders feliciteert van Harte haar NVP-lid John en Marian Claessens-Jenniskens, pluimveehouders in Ysselsteyn als Agrarisch Ondernemer 2013.

 • Pjluykx

  Proficiat John en Marian en fam en medewerkers! Kei goed gedaan en dik verdiend! Geniet ervan.

 • tjeu24

  van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs

 • peelvallei1

  Hallo John en Marian,

  Geweldig bewijs dat grootschalig en kwaliteit hand in hand gaan

  Super,
  Leo Philipsen

 • Tonnis

  Een (gedeeltelijk) kooikippenhouder die een prijs krijgt van een linkse staatssecretaris.

 • Tonnis

  Maar, van harte gefeliciteerd.

 • gerstiroma

  allen van harte gefelicteerd, maar ze komen wel allemaal uit de zelfde hoek van het land

 • alex.janssen1

  fantastische prestatie hoe passie, visie en bestendige strategie beloont worden. opsteker voor de hele sector! John, Marian en medewerkers, van harte proficiat

 • Farmer NL

  Van harte gefeliciteerd met het behalen van deze titel!

 • yvijn

  Tja, geeft weer eens te meer aan dat mevrouw Dijksma niet weet waar ze mee bezig is. Hebben we met z'n allen nog in de gaten dat 'het product' waar hier over gerept wordt, levende wezens betreft?

 • JeuAbsil

  @yvijn, trieste opmerking van iemand die geen verstand van zaken heeft. Ga eens kijken hoe het er op zo'n bedrijf aan toe gaat en oordeel dan. Waarschijnlijk weet je nog niet eens dat een ei van een kip komt.

 • verstappen.joep

  John, Marian en medewerkers.
  Van harte gefeliciteerd. Het is een terechte keuze van de jury.
  Groeten en geniet ervan.
  Joep Verstappen

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.