Home

Nieuws 1041 x bekeken 11 reacties

Inventarisatie van asbest

Deventer - De regionale land- en tuinbouworganisaties gaan het asbestprobleem in de land- en tuinbouw in kaart brengen.

Met behulp van een landelijke asbestenquête willen ZLTO, LTO Noord, LLTB en LTO Nederland duidelijk krijgen hoeveel asbest nog verwerkt is stallen en schuren. De enquête maakt deel uit van het stimuleringsprogramma dat de land- en tuinbouworganisaties hebben afgesproken met het ministerie van Infrastructuur en Milieu en verzekeraar Achmea.Met de enquête-uitslag moet duidelijk worden waar nog problemen liggen bij asbestverwijdering in de sector. Asbest is veel gebruikt in gebouwen die voor 1993 zijn gebouwd. Sindsdien is een verbod op asbestgebruik. De  enquête is te vinden op www.asbestenquete.nl.

Laatste reacties

 • abtje

  Moeten de leden hier ook extra voor betalen?
  En dat is ook weer een discutabele aktie btw.

 • Mozes

  Abtje, je gedraagt je hier op het forum net als een hond die achter de heg ligt. Bij alles wat voorbij komt schiet je luid blaffend te voorschijn, rent er een paar meter achter aan en gaat weer achter de heg liggen in afwachting van de volgende die voorbij komt.

 • Mels

  Blij dat ie enkel blaft.......t kreng zal ook nog eres bijten,;-)

 • abtje

  Mozes ,jij kan het weten als klein, jaloers kuitenbijtertje.

 • drientje

  Goeie actie van de LTO. Wellicht dat hiermee de aandacht van de echte problemen
  in de agrarische sector(te weinig inkomen) kunnen verbloemen.

 • hlammers1

  Laten de landbouworganisaties (LTO) dan meteen ook maar de privé landbouwschuren en -stallen met asbest meenemen bij het in kaart brengen van de de asbestproblemen in de buitengebieden.

 • new kids

  Mijn nieuwe cementplaten uit 1999 al weer vervangen omdat het beschuiten waren, m'n asbestplaten op de andere daken zijn al 40 jaar oud en onverslijtbaar. Moet je toch wel heel sterk in je schoenen staan wil je die vervangen, maar daar komt iederéén nog wel achter. Kwaliteit van cementplaten is matig en zal ook nooit super worden en zijn levensgevaarlijk om overheen te lopen.

 • jan1966

  Vreemd, LTO lijkt wel een onderdeel van de overheid geworden dat ze dit gaan uitvoeren.

 • aarthamstra1

  (Z)lTO moet om te beginnen het probleem niet groter maken dan het is. Als je er niet aankomt is er GEEN gevaar. Is met ZLTO wel anders.
  Als men asbest vervuilde grond (schoon) maakt word dat gedaan door in grote
  trommelzeven de grote stukken er uit te halen en het zand te vermengen tot onder de norm. Daardoor word veel ASBESTSTOF gemaakt dat tijdens het proces alle kanten opwaait, er niet uitgehaald word maar erger gemaakt .Iedereen weet dat het niet om de grote stukken gaat maar om het stof. stof dat nu in plaats van opgevangen vermeerderd word en ongecontroleerd verspreid. Er is voor het afhalen van golfplaten enz noodzakelijk dat men het nat houd om ASBESTSTOF tegen te gaan . STOF is het probleem niet de plaat.
  Om het asbest stof tegen te gaan is men druk doende nieuwe GOEDKOPERE oplossingen te onderzoeken .Laten we daar maar even op wachten.

 • minasblunders1

  Jan 1966, LTO LIJKT niet een een onderdeel van de overheid te worden; LTO IS een onderdeel van de overheid.

 • jan1966

  Gaat LTO binnenkort ook de taken van de NVWA overnemen?

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.