Home

Nieuws 1596 x bekeken 1 reactie

Grote overstromingen treffen landbouw en platteland in Noorwegen

Oslo - In grote delen van Noorwegen kampen de boeren en overige bewoners van het platteland met ernstige en grote schade aanrichtende overstromingen. Deze worden veroorzaakt door buiten hun oevers tredende meren, rivieren en beken als gevolg van hevige regenval in combinatie met het smelten van de sneeuw in de bergen.

Gevreesd wordt dat de schade even groot dan wel nog groter uitpakt dan in 2011, toen Noorwegen eveneens met omvangrijke wateroverlast te maken had. In 2012 werd daarvoor aan de landbouw 40 miljoen euro aan compensatie uitgekeerd. Deze compensatie ging naar een kleine 3.500 boeren, zo meldt de rijksdienst landbouw (SLF).

Eén reactie

  • koestal

    boeren zijn altijd kwetsbaar door het klimaat en dus ook het weer,maar moeten wel compensatie bij extreme omstandigheden krijgen

Of registreer je om te kunnen reageren.