Home

Nieuws 1561 x bekeken 2 reacties

EU wil belasting op Chinese zonnepanelen

Brussel -Europees Commissaris Karel De Gucht wil de import van zonnepanelen uit China gaan belasten. Op die manier wil hij Europese producenten beschermen.

Dat meldden bronnen rond het besluitvormingsproces vrijdag aan persbureau Reuters. Chinese fabrikanten hebben de productie van zonnepanelen tussen 2009 en 2011 verviervoudigd, tot een niveau dat de wereldwijde vraag overstijgt. Ook de Verenigde Staten voerden vorig jaar importheffingen in op Chinese zonnepanelen om hun eigen industrie te beschermen.

De Gucht legt zijn plan naar verwachting woensdag voor aan de Europese Commissie. De importbelasting, die Chinese producten fors duurder maakt en daarmee Europese producenten een concurrentievoordeel geeft, wordt dan mogelijk al begin juni voorlopig ingevoerd, aldus de ingewijden.

Laatste reacties

  • henk 60

    WTO? Marktwerking?

  • Buurman

    De leveranciers van zonepanelen hebben de mogelijke heffing al doorberekend in hun prijzen. Ze bellen me plat terwijl ze beweren dat ze mogelijk met terugwerkende kracht per 1 februari de importheffing moeten betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.