Home

Nieuws 356 x bekeken

CropEnergies investeert in alcoholfabriek

Mannheim - Südzucker-dochter CropEnergies investeert na een florissant verlopen boekjaar 2012/2013 27 miljoen euro in een fabriek voor de productie van hoogwaardige alcohol van levensmiddelenkwaliteit.

De installatie met een capaciteit van 60.000 kubieke meter per jaar wordt gebouwd in de ethanolproductievestiging in het Duitse Zeitz. De afzetmogelijkheden in voor het bedrijf al gangbare marktsegmenten als de dranken-, cosmetica- en farmaceutische industrie worden daarmee verder opgevoerd, zo licht CropEnergies toe. De destilleerfabriek komt volgens plan in bedrijf in 2015.

De Südzucker-dochter draaide in 2012/2013 een resultaat voor belasting en rentekosten van 119 miljoen euro. In het voorafgaande jaar was dat 84,3 miljoen euro. De omzet pluste met 20 procent naar 689 miljoen euro. De bio-ethanolproductie – de hoofdbedrijvigheid van de onderneming – nam met 17 procent toe naar 808.000 kubieke meter.

Of registreer je om te kunnen reageren.