Home

Nieuws 741 x bekeken 1 reactie

Broeikasgassen belangrijkst voor duurzame veehouderij

Ede – De uitstoot van broeikasgassen wordt internationaal gezien als het belangrijkste aandachtsgebied voor duurzame veehouderij. Dat bleek tijdens een symposium over duurzame veehouderij in internationaal perspectief, georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken en de Wageningen UR.

Rundveehouderij, en dan met name voor de vleesproductie, vormt de grootste bron voor uitstoot van broeikasgassen. De uitstoot als gevolg van voerproductie voor deze sector, inclusief kunstmest, heeft hierin een heel groot aandeel. Pierre Gerber van de wereldvoedselorganisatie FAO geeft aan dat reductie van de broekasgasuitstoot op dierniveau, door verbeterd voer, gezondheid en genetica de grootste kansen biedt. Op bedrijfsniveau kan dat door goed begrazingsmanagement, efficiënt energiegebruik en minimalisatie van de verliezen.
Onno van Eijk van Stichting Natuur en Milieu waarschuwt dat Nederland bij het verduurzamingstraject breed moet blijven kijken, in plaats van te focussen op alleen broeikasgas.

Eén reactie

  • abtje

    En weer zo'n 'nuttig en baanbrekend'onderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.