Home

Nieuws 1356 x bekeken 3 reacties

‘Boer centraal in nieuw plattelandsbeleid’

Den Haag – Het nieuwe plattelandsontwikkelingsprogramma (POP) draait om boeren. Dat zegt de kersverse projectleider Willem Schoustra.

Op basis van de huidige voorstellen voor de hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) werkt Schoustra aan de opvolger van het huidige POP. “Het belangrijkste uitgangspunt is dat de agrariër centraal komt te staan”, schrijft hij hierover op zij weblog. “POP zal een flinke bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van innovatie van de agrarische sector om duurzamer en concurrerender te ondernemen.”

Dat is in lijn met de belofte die staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) eerder aan de Tweede Kamer deed. Volgens haar moet plattelandsgeld op het boerenerf landen. De afgelopen jaren ging echter telkens ongeveer een derde van het budget naar activiteiten buiten de landbouw. Het nieuwe POP gaat in op 1 januari volgend jaar. Het budget is met minder dan 600 miljoen voor de gehele periode tot 2020 volgens Schoustra ‘bescheiden’.

Laatste reacties

  • koestal

    vast wel meer regels,daar worden de boeren steeds mee geconfronteerd

  • Frenske

    Terug naar vroeger,de boer een met de natuur.De oplossing voor alle problemen.

  • agratax2

    Wie zegt dat De Boer centraal betekent, dat de boer weer baas op eigen erf wordt? Dat is wel de suggestie maar de ambtelijke beleidsmakers zullen de grenzen blijven bepalen waar tussen de centrale boer mag opereren. Deze ambtenaar hoe boervriendelijk ook zal door de politieke schreeuwers worden bevolen wat wel en niet mag.

Of registreer je om te kunnen reageren.