Home

Nieuws 811 x bekeken 1 reactie

Bijna 9.000 ‘meitellingen’ nog onderweg

Den Haag – Er moeten nog 8.948 Gecombineerde Opgaven binnenkomen bij Dienst Regelingen (DR). Het overgrote deel hiervan betreft geen subsidieaanvraag, aldus het agentschap.

De indieningsperiode voor de ‘meitelling’ loopt altijd van 1 april tot en met 15 mei. DR had bijna 80.000 ondernemers aangeschreven om de opgave in te vullen. Ruim 11 procent dient de opgave dus ‘te laat’ in. Het overgrote deel hiervan vraagt geen subsidie aan of komt in aanmerking voor bedrijfstoeslag. Zij krijgen dus niet te maken met een korting op de steun. Wel kunnen ze een boete of last onder dwangsom krijgen als ze de opgave na 9 juni (einde kortingsperiode) indienen en te maken hebben met de Meststoffenwet of Landbouwtelling.

Van de reeds binnengekomen opgaven is ruim 95 procent digitaal ingestuurd. DR ontving tot en met 15 mei ruim 3.300 papieren opgaven. Zoals elk jaar wachten veel boeren tot het laatste moment met het indienen. De uitvoeringsorganisatie ontving in de laatste drie dagen van de indieningsperiode 20.000 ‘meitellingen’.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    is toch van de zotte om nu al te moeten weten wat er percies overal komt te staan, als ze dit op 31 december zouden vragen was er meer tijd voor, niet midden in de voorjaarswerkzaamheden en wist ik percies hoe het zat

Of registreer je om te kunnen reageren.