Home

Nieuws 446 x bekeken 1 reactie

Asscher: kwestie Sierafor bijzonder droevig

Den Haag – De sociale partners moeten zich in de uitwerking van het regeerakkoord buigen over de vraag hoe om te gaan met arbeidsconstructies zoals toegepast door sierteeltbedrijf Sierafor.

Dat zei minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) woensdag tijdens een debat met de Tweede Kamer. Het inmiddels failliete Sierafor ontsloeg vorig jaar 45 productiemedewerkers ten faveure van flexibele krachten, hoofdzakelijk Polen. De kantonrechter keurde het ontslag goed. Asscher noemt de situatie ‘bijzonder droevig’ en roept werkgevers en -nemers op soortgelijke gevallen in de toekomst te voorkomen.

Eén reactie

  • jan1966

    Tja dat is nou marktwerking, daar zijn jullie toch zo gek op in den Haag? De hele land en tuinbouw zucht al jaren onder de uitbuiting door de Retail en de tussenhandel maar de smerige overheid die kijkt de andere kant op en legt nog maar weer eens nieuwe regels op.

Of registreer je om te kunnen reageren.