Home

Nieuws 1822 x bekeken

Willy Selten wil miljoenen van NVWA

Oss - De verdachte vleesverwerker Willy Selten heeft eind vorige maand een schadeclaim van 5,8 miljoen euro ingediend bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Het bedrijf zegt dat schade is geleden omdat het bedrijf stilligt en omdat de waarde van de voorraad vlees is gedaald door acties van de NVWA bij de vleesverwerker. Advocaat Frank Peters van Willy Selten heeft dat vrijdag gezegd. De NVWA heeft volgens hem nog niet gereageerd op de schadeclaim.

Of de schadeclaim inmiddels achterhaald is, ligt volgens de raadsman aan de uitkomst van het kort geding dinsdag over de terugroepactie van 50 miljoen kilo vlees. Als Willy Selten gelijk krijgt zal de claim alleen maar stijgen, voorspelt Peters.

De opsporingsdienst van de NVWA viel het bedrijf Willy Selten in Oss op 15 februari binnen omdat het vermoeden bestaat dat paardenvlees is gemengd met rundvlees en als puur rundvlees is verkocht. De productie bij de vleesverwerker ligt sindsdien praktisch stil en het bedrijf stevent af op faillissement. "De markt kijkt sindsdien heel anders aan tegen het vlees van Willy Selten'', legt de advocaat de waardedaling uit. Volgens hem is de schade officieel getaxeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.