Home

Nieuws 1165 x bekeken

Weer overname De Heus in Brazilië

Ede - De Heus neemt de Braziliaanse producent van rundveevoeders Romagnoli over. Hoeveel is betaald of hoeveel omzet Romagnoli maakt is niet bekendgemaakt, maar de onderneming bedient volgens het particuliere voerconcern ruim 1.000 klanten. Het betreft de tweede Braziliaanse deal voor de Heus in 7 maanden. Eerder lokte groei van de zuivelmarkt ook DSM en Nutreco naar het Zuid-Amerikaanse land.

Romagnoli is in 2002 opgericht en legt zich primair toe op ontwikkeling en productie van kwalitatief hoogwaardig voer voor melkvee en vleesvee. De onderneming is de laatste jaren snel gegroeid. Net als andere De Heus-bedrijven – van Vietnam tot Zuid-Afrika – richt Romagnoli haar verkoop en distributie rechtstreeks op veehoudende bedrijven, dus zonder tussenkomst van coöperaties of distributieketens.
Topman Crésio Victor Romagnoli blijft direct betrokken bij de onderneming omdat hij volgens De Heus het bedrijf uitstekend heeft geleid. De staat Paraná ligt in het Zuiden van Brazilië, zo’n 600 km ten Westen van het economisch centrum van het land, São Paulo. Paraná is strategisch gelegen in één van de prominente Braziliaanse melkveeregio’s. De Heus verwacht dat de zuivelmarkt in Brazilië de komende jaren sterk zal groeien.
Eind augustus 2012 richtte De Heus in Brazilië met Nutrifarms een joint-venture op voor varkens- en biggenvoer. Nutrifarms is leidend in de markt van varkensconcentraten, premixen en speciaalvoer in Brazilië en komt door de joint-venture effectief onder controle van De Heus. In beide gevallen koos De Heus ook voor ondernemingen die relatief dicht bij de productie van grondstoffen als mais en soja liggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.