Home

Nieuws 1388 x bekeken 1 reactie

Paardenvleesfabriek in Ierland verkocht

Ballybay - Het Ierse vleesbedrijf ABP Food Group heeft de Silvercrest fabriek in Ballybay, die een hoofdrol speelde in het beginstadium van het paardenvlees schandaal, verkocht aan het eveneens Ierse Kepak Group.

Silvercrest maakt vooral hamburgers en is de locatie waar eind vorig jaar diepvries hamburgers met rond de 30 procent paardenvlees werden ontdekt. De productie in de vleesfabriek ligt sinds die ontdekking stil maar wordt door de nieuwe eigenaar nu weer op gang gebracht. ABP Food Group stelt daarbij dat de productie van hamburgers niet tot haar kernactiviteiten behoort.

De Kepak Group verwerkt jaarlijks 300.000 runderen en 1,5 miljoen lammeren en draait met ruim 2.000 werknemers een omzet van rond de 750 miljoen euro. Het vleesbedrijf heeft negen locaties in Ierland en Groot-Brittannië en exporteert haar producten naar een groot aantal andere landen. De onderneming is ook eigenaar van het internationale handelsbedrijf in vlees en andere agrarische producten Agra Trading.

Eén reactie

  • koestal

    weer orde op zaken met het gesjoemel

Of registreer je om te kunnen reageren.