Home

Nieuws 594 x bekeken

Overslag agribulk 11 procent minder in Rotterdam

Rotterdam – De overslag van agribulk in de haven van Rotterdam was in het eerste kwartaal van 2013 11 procent lager dan in dezelfde periode in 2012.

Dat meldt het Rotterdamse havenbedrijf. De overslag in de haven lag in het eerste kwartaal van 2013 met 109 miljoen ton, 1 procent onder het niveau van de vergelijkbare periode in 2012 vorig jaar. Uitgesplitst naar goederensoort daalde de overslag van agribulk (-11 procent), kolen (-2 procent), ruwe olie (-7 procent), overig nat massagoed (-2 procent), containers (-1 procent) en overig stukgoed (-20 procent). Aan de positieve kant eindigden ijzererts en schroot (+10 procent), overig droog massagoed (+14 procent), minerale olieproducten (+3 procent) en roll on/roll off (bijvoorbeeld auto's, +1 procent).

President-directeur Hans Smits van het Havenbedrijf Rotterdam: “Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012 misten we een schrikkeldag, oftewel een procent overslag, Daar staat tegenover dat we sinds 1 januari de overslag van Dordrecht meetellen en dat leverde een half procent op. Al met al bleef de overslag in de eerste drie maanden ongeveer gelijk. Voor heel 2013 rekenen we op een bescheiden groei.”

Of registreer je om te kunnen reageren.