Home

Nieuws 1729 x bekeken 2 reacties

Nederlandse bedrijven helpen Russische supermarkt

Amsterdam - Het Nederlandse bedrijfsleven gaat samenwerken met de Russische supermarktketen Azbuka Vkusa uit Moskou bij de ontwikkeling van agrarische productie in Rusland. Dat is besloten tijdens het businessdiner ter ere van de opening van het Nederland-Ruslandjaar in Amsterdam.

Vanuit Nederland zijn de stichting Metropolitan Food Security en de bedrijven The Friesian, Foundation Dutch-Russian Livestock, Avalon, Greenery en Plus of Progress betrokken. Ook zijn er afspraken gemaakt tussen Nederlandse bedrijven en Russische bedrijven voor het leveren van koeltechnieken en verwerkingstechnieken voor groenten.

Aan het overleg tussen Rusland en Nederland deden onder andere Farm Frites, Friesland Campina, Heineken en Unilever mee.

Nederland en Rusland gaan nauwer samenwerken op het gebied van volksgezondheid. Dat hebben minister Edith Schippers van volksgezondheid en de Russische minister Veronika Skvortsova afgesproken in Amsterdam.
De samenwerking is vooral gericht op antibioticaresistentie en infectieziekten. Volgens Schippers is deze samenwerking gunstig voor zowel de gezondheidszorg als de economie. “Life sciences & health is een sector waarin Nederland uitblinkt en waarin we verder kunnen groeien. Rusland biedt deze sector grote mogelijkheden”, aldus de minister.

Laatste reacties

  • japiani

    de nederlanders gaan in zee met de duurste supermarkt van Rusland, met de beste service en kwaliteit, kleine omzet hoge marge. dus marge maken kunnen ze wel. dan ben ik heel benieuwd waar dit helpen dan over gaat?

  • koestal

    loffelijk streven

Of registreer je om te kunnen reageren.