Home

Nieuws 367 x bekeken

‘Nationale overheden moeten strijd tegen honger leiden’

Madrid - Nationale regeringen moeten het gevecht tegen honger wereldwijd leiden. Dat zei directeur-generaal José Graziano da Silva van Wereldvoedselorganisatie FAO tijdens een conferentie in Madrid. De conferentie gaat over de wijze waarop de VN na 2015 honger wereldwijd te lijf wil gaan.

De Braziliaan impliceerde dat landen niet weg kunnen kijken of naar de VN kunnen wijzen. “Het enig effectieve antwoord op voedselonzekerheid is politiek commitment op nationaal niveau”, aldus Graziano da Silva. Internationale organisaties en particuliere donoren kunnen slechts een beperkte rol spelen, aldus Graziano da Silva.
Volgens hem moet de wereld verder gaan dan de doelstelling het aantal hongerige mensen te halveren voor 2015. Er zou een nieuwe deadline moeten komen voor het uitbannen van honger. Eerder sprak secretaris-generaal Ban Ki-Moon van de VN ook van een “Zero Hunger Challenge” tijdens de Rio+2- top.
Graziano da Silva zei ook dat zowel particuliere als private investeringen in de landbouw nog ver achter blijven bij de vraag.

Of registreer je om te kunnen reageren.