Home

Nieuws 3905 x bekeken 8 reacties

NMV: Deutsche Bank desnoods voor de rechter

Ingen - De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) begint een juridische procedure tegen de Deutsche Bank als boeren niet kosteloos kunnen overstappen naar een andere bank en schadeloos worden gesteld. Dat zegt Harm Wiegersma van de NMV.

LTO heeft geen plannen om de juridische strijd aan te gaan met de bank. “Dat is nog te vroeg”, zegt Gerard van der Grind van de boerenorganisatie. “Onze taak is om te regelen dat onze leden zo goed mogelijk weg kunnen bij de bank.”

Boeren kregen deze week net als de andere circa 16.000 voormalige ABN-klanten een brief van de Deutsche Bank. Daarin staat dat de Deutsche Bank niet de geschikte bank voor ze is. De bank wil van deze klanten af, want ze zijn verlieslatend. Het gedwongen vertrek geldt vooralsnog niet voor klanten die leningen hebben uitstaan. Zij mogen - als ze dat willen - blijven, zo laat de bank weten.

Zo’n honderd boeren hebben zich gemeld bij de meldpunten van NMV en LTO. Er komen elke dag nog boeren bij, zegt zowel Wiegersma als Van der Grind. “Nu de brief is verstuurd, is het spel op de wagen”, zegt Van der Grind. “De Deutsche Bank moet nu gaan waarmaken dat ze zich in redelijkheid en billijkheid opstelt in de gesprekken met de klanten.” De bank heeft al wel laten weten dat van kwijtschelden van boeterentes geen sprake kan zijn.

De NMV heeft een conceptbrief opgesteld die boeren kunnen terugsturen naar de bank. Daarin stellen de boeren de bank aansprakelijk voor de vervolgkosten, aldus Wiegersma. “Als je dat niet doet, verspeel je je rechten.” LTO heeft geen conceptbrief in voorbereiding. Van der Grind: “Zover zijn we nog niet. We gaan onze leden eerst informeren over de actuele ontwikkelingen.”

De Tweede Kamer heeft deze week een tweede debat aangevraagd over de kwestie. In dat debat zal minister Jeroen Dijsselbloem (financiën) aangeven hoe zijn gesprekken met de Deutsche Bank zijn verlopen.

Laatste reacties

 • abtje

  Dit is zo voorspelbaar geworden. LTO is er nog niet aan toe. En de Deutsche bank maar lachen, voordat de LTO er wel aan toe is zijn zijn de Deutschen al lang klaar en weg. Weer een andere belangenbehartiger die wel wat doet.
  Wordt de LTO nou nooit moe van hun eigen onbenul en nietsdoennerij ?
  Werkelijk onbegrijpelijk...

 • huisvader

  Grappige is Deutsche Bank kan dit geneuzel ook lezen lachen zich rot

 • hvdm

  typisch weer LTO, zitten weer te slapen. Ze doen weer niks voor de boeren.

 • Lange baas

  Waardeloos volk bij de LTO !!!

 • anker

  Ik snap niet dat er nog iemand lid is van LTO

 • heijden8

  weten jullie wel wat LTO voor een strategie toepast
  naar de toekomst toe
  je mag een keer raden. zich inzetten voor het belang om gezamenlijk
  voedsel te produceren vergeet het maar
  het belang van LTO is TOTAAL ANDERS dan ons belang
  vul zelf maar in.
  groetjes n collega.

 • abtje

  @huisvader, dat denk ik niet. De medewerkers van deze bank, ex Abn-Amro door Nelie Smit Kroes overgekampt, zijn ook en anders de volgende slachtoffers. Die behouden echt hun baan niet als de klanten weggetrapt worden.

 • Gerard Groot Koerkamp

  Ik denk dat een recht zaak tegen de Nederlandse Staat meer kans van slagen heeft.Zij hebben 3 jaar geleden een inschattingsfout gemaakt.De Nederlandse Staat moet er voor zorgen dat de 18000 bedrijven weer teruggekocht worden door de ABN AMRO.Met terugkoop ondervang je gelijk alle individuele situaties per bedrijf.Wanneer het gesprek met Dijsselbloem geen succes wordt is het tijd dat alle gedupeerde bedrijven zich snel gaan organiseren.De SNS bank kon ook in een weekend gekocht worden omdat de klanten van SNS bank anders in de problemen kwamen.Wij zitten al in de problemen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.