Home

Nieuws 605 x bekeken

Franse land- en tuinbouw schept banen

Parijs – De Franse land- en tuinbouw zoekt dit jaar bijna 93.000 arbeidskrachten. Voor het grootste deel gaat het om ongeschoolde seizoenwerkers in wijngaarden en bij groente- en fruitbedrijven. Toch zijn er ook enkele honderden vacatures voor vaste medewerkers.

Dat meldt de Franse arbeidsdienst Pôle emploi. De landbouw neemt meer dan de helft van de 1,6 miljoen voor dit jaar verwachte vacatures voor zijn rekening. Daarnaast worden ook nog eens 76.000 banen voorzien voor lokaal onderhoudspersoneel bij bijvoorbeeld de plantsoenendienst. Behalve in de land- en tuinbouw zijn er ook veel vacatures in de dienstensector.

Volgens de jaarlijkse enquête van Pôle emploi heeft landelijk gezien één op de vijf Franse bedrijven dit jaar een vacature te vullen. ''Dat is een goed bericht, zeker als je zou verwachten dat het aantal nieuwe banen in deze tijd zou dalen,'' denkt de dienst.

Of registreer je om te kunnen reageren.