Home

Nieuws 1010 x bekeken 5 reacties

Dijksma: geen twijfel over MKZ bij Kamperveen

Den Haag – Er is geen twijfel over de besmetting met mond- en klauwzeer (MKZ) op het bedrijf bij Kamperveen in 2001. Dat zegt staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Carla Dik-Faber van de Christenunie had vragen gesteld over de kwestie. “Op het bedrijf zijn bij 47 geiten antistoffen tegen MKZ aangetroffen. Die antistoffen ontstaan alleen door besmetting of door vaccinatie tegen MKZ en deze dieren waren niet gevaccineerd. Er is dus geen twijfel over de diagnose MKZ bij Kamperveen”, zegt Dijksma stellig. Omdat er een rechtszaak gaande is over de kwestie, zegt Dijksma er verder niets over te kunnen zeggen.

Veehouders uit Kamperveen maken bezwaar tegen de ruiming van hun bedrijven, die in de 2-kilometerzone rondom het besmette bedrijf in Oosterwolde lagen. Tegen dit besluit loopt een rechtszaak.

Laatste reacties

 • abtje

  Geen twijfel, ze is er zelf bijgeweest.
  Mooi dat je feiten kunt roepen, of het waar is moet nog blijken, maar dat zal wel detail zijn. Het zal maar in jouw direkte omgeving gebeurt zijn.

 • sallandseboer

  Zozo mevrouw Dijksma laat weer van zich horen.
  Beter geen staatssecretaris dan zo'n leek!

 • Koosg

  Mevrouw Dijksma kan moeilijk anders als de staat aan het procederen is. Ik vraag me af of je met Bleeker beter af was. En of het veel gescheeld had als niet Brinkhorst maar iemand met communicatieve vaardigheden op zijn wintersportadres gebeld was. Er hadden minder mensen over de rooie gegaan, dat wel.

 • abtje

  Brinkhorst had een andere missie. hij moest zijn dochter, het ijskonijn, verkopen aan het koningshuis. Een partij als D66 die altijd anti-monarchie was, moet er dan toch op een of andere wijze positief uitspringen. Dan maar ten koste van de boeren...

 • Koosg

  Een dochter rekenen we toch niet af op de daden van de vader?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.