Home

Nieuws 1763 x bekeken

Dijksma gaat mestvergisting evalueren

Den Haag - Staatssecretarissen Sharon Dijksma van landbouw en Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu gaan onderzoek doen naar de effecten van co-vergisting.

Dat heeft Dijksma gezegd tijdens een debat over de milieu-effecten van de veehouderij. "Ik ben geen voorstander van een bouwstop voor co-vergistingsinstallaties. Maar we gaan wel evalueren of de voordelen van co-vergisting opwegen tegen de nadelen. Daarna zullen we conclusies trekken", zegt Dijksma in reactie op vragen van Carla Dik-Faber van de Christenunie. Zij pleit ervoor om voorlopig geen nieuwe vergistingsinstallaties te bouwen, maar om bestaande installaties te renoveren, omdat er meerdere vergisters zijn die stil staan in verband met slechte rendementen.

Of registreer je om te kunnen reageren.