Home

Nieuws 460 x bekeken 3 reacties

Boxtel verontwaardigd over 'draai' PvdA

Boxtel - In Boxtel is geschokt en verontwaardigd gereageerd op het standpunt dat de PvdA heeft ingenomen over de winning van schaliegas. Boxtel is een van de drie plaatsen waar het Britse bedrijf Cuadrilla wil gaan boren naar schaliegas.

Op initiatief van de lokale fractie PvdA/Groenlinks verklaarde de gemeente zich vorig jaar unaniem schaliegasvrij. Voor fractievoorzitter Anja van den Einden van de fractie PvdA/GroenLinks in Boxtel komt het standpunt van de PvdA in Den Haag onverwacht. Ze noemde het woensdag schokkerend.

PvdA-fractievoorzitter en toenmalig Tweede Kamerlid Diederik Samsom was twee jaar geleden in Boxtel waar hij pleitte voor een nationaal debat over nut en noodzaak van schaliegaswinning en een fundamentele keuze voor duurzame energie, herinneren ze zich in Boxtel. "En dan gebeurt dit'', reageert Van den Einden. Dat schaliegas op korte termijn nodig is, vindt ze een 'belachelijke smoes'. "Het wordt tijd dat we Samsom tot de orde roepen en ons tegengeluid weer laten horen.''

Ook de gemeente noemt het standpunt van de PvdA een draai. Een woordvoerder constateert dat 'nut en noodzaak' zijn verdwenen uit het standpunt. "De kern is verschoven naar veiligheid. Maar als het niet hoeft, moet je het niet doen.''

Laatste reacties

  • alco1

    Als de PvdA weer in de oppositie komt zijn ze weer tegen. Zo werkt dat nu eenmaal in de politiek.

  • BoB de Bakker

    Verandering van inzicht!

  • joannes

    Waar het geld is, kruipt de PvdA! Principes betalen niet! En..... de meerderheid, die niets met Boxtel en omgeving te maken hebben, betalen niets ( geen directe risico´s) maar profiteren ten volle mee! Uiteindelijk is Politiek gewoon economie voor de meerderheid; elke minderheid delft het onderspit!

Of registreer je om te kunnen reageren.