Home

Nieuws 893 x bekeken 3 reacties

Boeren VS willen verlenging pro-GMO wet

Washington – Een serie Amerikaanse boerenorganisaties wil verlenging van een wet die het telen van transgene gewassen toestaat hoewel de officiële toelating nog wordt bestreden in de rechtszaal. Volgens de organisaties, waaronder de American Soybean Association, National Corn Growers en de National Cotton Council kunnen NGO’s anders de introductie van nieuwe productie bijna eindeloos uitstellen.

Vorige maand ging president Barack Obama akkoord met wat cynisch de ‘Monsanto Protection Act’ wordt genoemd maar de belangenorganisaties willen de wet verankerd zien in nieuwe landbouwwetgeving, de Farm Bill. De laatste Farm Bill stamt uit 2008 maar is nog niet opgevolgd. Vorig jaar werden congresleden van de Republikeinse en Democratische partij het niet eens over hoe diep in het budget moet worden gesneden.
De wet wordt bestreden door consumentenorganisaties, biologische belangenorganisaties en een associatie van kleine boeren. Directeur Andrew Kimbrell van het Centre for Food Safety spreekt van “achterkamertjespolitiek”. De wetgeving is in feite geschreven door de zaadgigant Monsanto, meent Kimbrell. Federale rechters hebben zonder de wet geen invloed op onrechtmatige transgene teelt.

Laatste reacties

  • agratax2

    Hoe kunnen boeren voor een wet zijn die hun Leverancier op een aantastbare plek zet. Deze wet gaat als Monsanto Protection Law de wereld in op de internationale Blogs. Het lijkt er steeds mee rop dat USA en Rusland eenzelfde politiek hanteren; Bescherm het kapitaal en laat de Democratie dood bloeden. Veel Republikeinen zullen voor deze wet (moeten) stemmen, zij ontvingen de nodige donaties voor hun verkiezingscampagnes.

  • denker123

    agratax 1,President Obama heeft als prioriteiten in zijn Presidentschap Healt Care,legalizering van de Mexicaanse werkers,en daarmee de eigen luie bevolking een uitkering geven,en het enorme begrotings tekort verminderen.Als pasmunt geeft hij de landbouw aan de Republikeinen ,de V.S.boeren zijn overwegend Republikeinse kiezers.Waardoor Monsanto het agrarisch beleid voor het uitstippelen heeft,met GMO, Round up en massaal biobrandstoffen maken wordt er de meeste omzet gemaakt en verdiend ,door de Agrarische Multinationals en de akkerbouwers.Als er nu een artikel in de krant staat waarin ethanol aangeprezen wordt door de landbouw Multinatinals,zijn alle reacties daarop tegen het gebruik van biobranstof uit mais en soyabonen,wegens te duur 1/3 mijlen minder met ethanol tegenover benzine,de oorzaak van de stijging van de voedselprijzen,en geen oplossing voor het vervangen van aardolie 40% van de V.S.mais is nog maar 1% van de V.S.energiemarkt.En daar moet de fossiele energie die nodig is om deze mais en de ethanol te produceren,nog van afgetrokken worden tel uit je winst.Zonder het gebruik van mais voor de produktie van biobrandstof is er helemaal geen gebruik van GMO rassen nodig en is ons voedsel veel gezonder.

  • agratax2

    denker123. Gelukkig daalt de brandstof prijs in Amerika met rasse schreden omdat de boeren gaatjes laten prikken in hu land om er schaligas uit te halen. de hoeveelheid schaligas en bijmenging van grondstoffen die anders uit aardolie gewonnen moeten is zo groot dat veel chemische bedrijven weer terug keren naar het vaderland Amerika om hun activiteiten daar voort te zetten tegen lagere kosten dan in een lage lonen land. Op deze wijze is bio brandstof overbodig en te kostbaar. met schaligas blijkt het broeikasgas in de lucht sneller te dalen dan met alle dure methoden die wij in Europa uit denken.

Of registreer je om te kunnen reageren.