Home

Nieuws 493 x bekeken

Belangstelling om imker te worden verviervoudigd

Den Haag - De belangstelling voor het vak van imker is door vele aandacht voor bijensterfte aanzienlijk toegenomen.

Dat zegt Jan Dommerholt van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging tijdens een bijeenkomst over bijen en gewasbeschermingsmiddelen in Den Haag.  "De aanwas van jonge imkers is groot. Vorig jaar hebben 800 mensen de cursus tot imker gevolgd, in de jaren daarvoor waren het er gemiddeld 200 per jaar", aldus Dommerholt.

Tijdens de bijeenkomst spraken vertegenwoordigers vanuit alle betrokken partijen over de bijensterfte. Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw heeft al aangekondigd dat ze met alle betrokkenen een uitgebreider overleg wil voeren om tot besluit over het middelengebruik en de bijenbescherming te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.