Home

Nieuws 1180 x bekeken 2 reacties

Vijf tot vijftien doden bij explosie Texas

Waco - De politie in Waco in Texas gaat uit van vijf tot vijftien doden bij de explosie van afgelopen nacht in een kunstmestfabriek. Dat is bekendgemaakt op een persconferentie.

In de fabriek in West deed zich tegen 3 uur vannacht Nederlandse tijd een gigantische explosie voor, die niet alleen de fabriek maar ook gebouwen in de omgeving verwoestte. Ongeveer 160 gewonden liggen in ziekenhuizen. Huizen, een appartementencomplex, bedrijven werden vrijwel compleet verwoest door de explosie. De politie spreekt van grote verwoestingen, alsof er een aardbeving is geweest of een tornado over het gebied heeft geraasd.

De politie heeft het rampgebied tot 'plaats delict' verklaard. Dat gebeurt voor alle zekerheid, hoewel er geen aanwijzingen zijn voor een misdaad of een aanslag. Het genoemde dodental is een schatting, benadrukte de politie. In de reddingsoperatie die aan de gang is gaan politie en hulpverleners van deur tot deur bij huizen en bedrijven om de stand van zaken op te nemen.

In de kunstmestfabriek brak eerst brand uit. Een half uur later explodeerde de fabriek. Vijf brandweerlieden waren bezig de brand te blussen. Zij worden vermist. In de media wordt gesuggereerd dat ze mogelijk ten onrechte met water geblust hebben en dat ze niet wisten welke stoffen in de fabriek lagen.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.