Home

Nieuws 1780 x bekeken 5 reacties

Vragen over duurgekochte gronden Oostvaarderswold

Den Haag- PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi vindt dat voorkomen moet worden dat boeren in Flevoland die grond duur verkocht hebben voor aanleg van het Oostvaarderswold deze grond goedkoop terug kunnen kopen.

Ze heeft hierover Kamervragen gesteld.

Op grond van het advies van Roel Bekker in de eindrapportage ‘Open Planproces Natuur in Flevoland’ heeft Flevoland besloten haar inzet met betrekking tot de ontwikkeling van de Ecologische verbindingszone Oostvaarderswold definitief te stoppen en de verkoop van de reeds gekochte gronden voor te bereiden. Jacobi vraagt staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw en natuur in hoeverre dit in strijd is met het regeerakkoord, waarin staat dat de Ecologische Hoofdstructuur inclusief verbindingen wordt gerealiseerd.

Ook wil ze weten in hoeverre de verkoop van de gronden past in de voorwaarden waarop de provincie Flevoland destijds geld van het Rijk kreeg om deze gronden te verwerven. “Is de provincie vrij in de besteding van de opbrengsten bij verkoop?”, vraagt Jacobi zich af.

Jacobi wil dat de staatssecretaris in gesprek gaat met de provincie Flevoland om te voorkomen dat realisatie van de het Oostvaarderswold door verkoop van de gronden onmogelijk wordt gemaakt.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  beter ten halve gekeerd als ten hele gedwaald

 • J@gertje

  Ach, wat is goedkoop en wat is duur.
  Als ik die foto van mevr.Jacobi bekijk wil ik haar voor niets nog niet hebben.

 • Mels

  Dacht dat het meneer Jacobi was.... Een echte superstomme PvdAster. Eerst teveel bieden en er nu vanaf moeten en nu ja nu wil men niet hetzelfde betalen als eerst. Nee goh wat gek. Mvr Jacobi dat heet handel en uw partij maakt diezelfde handel het liefst kapot.

 • J@gertje

  Er is jarenlang veel te veel geld geboden voor de aankoop van natuurgronden en daar is de eerlijke handel mee naar de knoppen geholpen.
  Dan moeten ze nu niet lopen zeuren dat destijds ver boven de marktwaarde grond aangekocht hebben.
  Gelukkig heeft mevr Jacobi flink wat zitvlees om op haar eigen blaren te kunnen zitten.

 • hoving90@zonnet.nl

  Er is geen grond boven de marktwaarde gekocht. Sterker nog het waren vooral pachtbedrijven die gekocht dan wel verplaatst zijn. De gronden waren van Domeinen en laat dat nou overheid zijn. Ze zouden weleens best goed kunnen 'boeren' als ze alle grond tegen marktwaarde verkopen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.