Home

Nieuws 1266 x bekeken

Vleesverwerker Oss trekt boetekleed toch aan

Oss - De verdachte vleesverwerker Willy Selten uit Oss erkent dat een partij paardenvleessnippers als rundvlees in de vleesverwerking is terechtgekomen en wijt dat aan een fout die is gemaakt in het bedrijf. Dat heeft de onderneming vrijdag laten weten, nadat ze eerder op de dag een andere verklaring naar buiten had gebracht.

Aanvankelijk was op de site van de vleesverwerker te lezen dat er een menselijke fout was gemaakt in een vrieshuis waarmee het bedrijf een contract had. Deze verklaring maakte niet duidelijk of het vlees ook in de voedselketen is gekomen. Het bedrijf wilde geen enkele toelichting geven, maar meldde later vrijdag dat de mededeling berustte op een misverstand, zonder aan te geven wat er precies was misgegaan.

Tot nu toe was de uitleg van Willy Selten dat er paardenvlees was gemengd met rundervet in opdracht van één buitenlandse slachter. Het vlees zou nog in het vrieshuis staan.

Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat het bedrijf in Oss paardenvleessnippers mengde met rundvleessnippers en verkocht als puur rundvlees. De vleesverwerker wordt daarom verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Een woordvoerster van het OM ging vrijdag niet in op de beweringen van het bedrijf, maar zei desgevraagd dat het vrieshuis niet wordt verdacht.

De vleesverwerker werd onlangs enige tijd stilgelegd in verband met het onderzoek, maar mocht de productie op 21 februari hervatten.

Het is onbekend of er een verband is met de recente vondst van paardenvlees in Ierse hamburgers en Engelse diepvriesmaaltijden. Het strafrechtelijk onderzoek naar de vleesverwerker was al bezig toen het paardenvleesschandaal losbarstte.

Of registreer je om te kunnen reageren.