Home

Nieuws 7512 x bekeken 11 reacties

Veel Gelderse besluiten niet rechtsgeldig

Den Haag - Mogelijk 800 Gelderse besluiten zijn niet rechtsgeldig. Dat zegt de provincie naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State.

De provincie bekijkt nu wat de gevolgen zijn van de uitspraak voor de genomen besluiten. Het gaat onder meer om milieuvergunningen. Volgens de Raad van State heeft de provincie van oktober 2011 tot en met september 2012 niet voldaan aan de vereisten voor publicatie van besluiten. De provincie heeft de omissie in 2012 met terugwerkende kracht hersteld, maar volgens de rechter mag dat niet.
Een woordvoerder van de provincie zegt dat op dit moment een inventarisatie wordt gemaakt van de besluiten en van de eventuele gevolgen. Het is wellicht mogelijk dat tegen alle besluiten alsnog bezwaar of beroep kan worden aangetekend, ook al is de officiële termijn daarvoor al verstreken.

Laatste reacties

 • Noordam2

  geweldige kans voor voor de wakker dieren, milieufederaties en de Thiemes
  kunnen ze minstens weer 800 gezinnen in de ellende storten.
  ik zie die vergenoegde smoeltjes al voor me

 • Elevage

  tjonge jonge, hebben de ambtenaren echt niets meer te doen................

 • Mels

  Nee,dat hebben ze niet,een echte ambtenaar is afgekeurd in het bedrijfsleven om daar iets zinnigs uit te kunnen spoken.Je kan dan ook verwachten dat ze de meest elementaire dingen in dit soort zaken zelfs nog fout doen.We zullen de gevolgen afwachten.

 • veurinkh

  Dit slaat nergens op,wees toch wijs en laat het zoals nu is besloten.

 • agratax2

  Hier zijn de regels van democratie en fatsoen in het geding. Wie zegt ons dat de foute per ongeluk zijn gemaakt? Een keer kan ik me voorstellen maar zo als hier in e folio, dit ruikt naar ambtelijke dictatuur.

 • abtje

  Agratax1, is het ooit anders geweest?
  Maar je zal maar net zitten met je nieuwe vergunning, krijg je het hele gedoe nog een keer.
  En die ambtenaren? Onaantastbaar, krijgen gewoon hun loon, hoe ze de boel ook verstieren.
  Dit zal ook wel nooit veranderen.

 • 0000

  Een fout van de provincie, hier mogen de boeren niet de dupe van worden!

 • riennl

  Er zal wel en een of ander juridisch konijn uit de hoge hoed getoverd worden
  Uiteindelijk zijn de vergunningen verstrekt en heeft men al gebouwd.

  Zelfde als de NB vergunning en de omgevingsvergunning
  Als je gaat bouwen vraag dan eerst een NB vergunning aan en dan twee weken later de omgevingsvergunning. Beiden gaan dan los van elkaar lopen.
  Doe je het gelijk dan mag de gemeente de omgevingsvergunning niet verlenen voor de NB vergunning er is en dat duurt meestal wel een half jaar of nog langer

 • gijsbert

  Nu zal met dezelfde maat gemeten moeten worden dan bij agrariërs. Een foutje geeft direkt flinke korting op bedrijfstoeslag [inkomen]. Betreffende ambtenaren zitten dus ook een flinke poos zonder loon.

 • jansnuffel

  Ik vrees voor het tegenovergestelde, heel veel ambtenaren kunnen nu een riante opstapbonus verwachten. Dat hebben ze voor zichzelf toch zo geregeld bij disfunctioneren.

 • boelenham

  Ik wacht op een reactie van de Hr. Israëls van afdeling handhaving van prov. Gelderland, dat er handhavend zal worden opgetreden, te beginnen met een bezoek aan huis ,tegen Gelderland,Net zoals hij bij ons op de boerderij reageerde, toen het bleek dat wij niet aan de richtlijnen van de NB vergunning voldeden
  Of zal het stil blijven ,nu zijn baasje foutjes maakt, durf er een flesje om te wedden dat hij nu laffig z,n mond houd.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.