Home

Nieuws 657 x bekeken

Tekort van Floriade 2012 loopt op

Venlo - Het miljoenentekort waarmee Venlo is geconfronteerd vanwege de Floriade 2012 loopt verder op. De ontwikkeling van het bedrijvenpark op het Floriadeterrein loopt spaak. Op het zogeheten Venlo Greenpark zijn grondprijzen al verlaagd maar de interesse blijft uit.

Eerder werd een exploitatietekort van 9 miljoen euro becijferd. Het uitblijven van ontwikkeling van Venlo Greenpark kan leiden tot een tekort van 11 miljoen euro in 2024. Dat meldt De Limburger, dat wijst op onderzoek van DTZ Zadelhoff. Onlangs bleek ook dat in het jaar van de tuinbouwtentoonstelling het aantal overnachtingen in Noord-Limburg juist was gedaald met 100.000 in plaats van gestegen. Het is tevens nog onduidelijk hoeveel betalende bezoekers de Floriade 2012 heeft verwelkomd.

Of registreer je om te kunnen reageren.