Home

Nieuws 295 x bekeken 1 reactie

Scherpe winstdaling voor Zweedse agrohandelaar en voedingsfabrikant Lantmännen

Stockholm - Het Zweedse agrohandels- en voedingsconcern Lantmännen heeft in 2012 de omzet en het resultaat zien dalen. De omzet zakte met 4 procent naar 4,5 miljard euro. Netto na belasting leverde dat het bedrijf, eigendom van een slordige 33.000 boeren, een winst op van 49 miljoen euro tegen 86 miljoen euro in het voorafgaande jaar.

De negatieve ontwikkeling schrijft Lantmännen primair toe aan de trage afzet op de consumentenmarkten en de mechanisatiemarkt. Het concern is Europa-wijd maar ook daarbuiten actief. In Nederland steeg de omzet afzonderlijk bekeken flink, namelijk met 39 procent naar 91 miljoen euro.

Eén reactie

  • koestal

    Dus fuseren ze met Agrifirm !

Of registreer je om te kunnen reageren.