Home

Nieuws 810 x bekeken 3 reacties

PVV wil toch vervolging Verdaas

Arnhem - De fractie van de PVV in de Gelderse Staten wil via het gerechtshof in Arnhem alsnog vervolging van voormalig gedeputeerde en staatssecretaris Co Verdaas afdwingen.

Dat heeft de fractievoorzitter Marjolein Faber gemeld, nadat het Openbaar Ministerie gisteren bekend maakte af te zien van vervolging. Volgens Faber is er sprake van klassenjustitie.

De PVV heeft eerder aangifte gedaan tegen Verdaas, omdat de PvdA'er als gedeputeerde in Gelderland gesjoemeld zou hebben met de regels. Volgens het openbaar ministerie bestaat er weliswaar een verdenking van valsheid in geschrifte, maar is er geen sprake geweest van verrijking. Dat de gedeputeerde tegen de regels in niet in de provincie Gelderland woonde, kan hem niet worden aangerekend, omdat hij daarover overleg heeft gehad met de provincie, zegt het OM.

Het gerechtshof kan de officier van justitie opdragen alsnog tot vervolging over te gaan.

Laatste reacties

 • agratax2

  Kan het OM zijn tijd niet beter besteden dan aan dit geneuzel? Te denken valt aan het al dan niet wettelijk ontduiken van belastingen door Multi Nationals of het disfunctioneren van de besluitloze Haagse politiek. Beide kosten de Nederlandse belasting betaler een vermogen aan belastinggeld.

 • Mozes

  Ik ben geen sympathiesant van de PvdA, maar dit gedoe van de PVV maakt mij misselijk. Verdaas heeft niet geprobeerd zich te verrijken, en kijk daarnaast eens naar wat voor volk er rondloopt binnen de PVV gelederen.

 • aarthamstra1

  Ja Mozes ,maar die zijn nog heilig vergeleken bij die van het zlto/lto/rabo die op grote schaal, de volgzame hard werkende boeren uit melken. Te veel rente bv. Denk aan het libor schandaal 2.25 % te veel boven euribor. Zlto\/Rabo Die wel de wet volgen maar er niet voor terug deinzen op grote schaal zaken te doen met MULTINATINALS die de belasting omzeilen door het gebruik van duistere afspraken via postbus kantoortjes ,Zlto maakt de daeltjes
  met de overheid en natuur , Die de boer vele euro's kosten Niet het PVV daar heb je gelijk in die hebben geen invloed.ZLTO/LTO /Rabo die zelf in de goedkope lonen landen over de rug van vrouwen en kinderen zich verrijken en hier het netste jongentje van de klas uit hangen ,beste Mozes

Of registreer je om te kunnen reageren.