Home

Nieuws 605 x bekeken

Nederlandse Bestuivingscoöperatie opgericht

Den Bosch – Vier professionele imkers slaan de handen ineen en starten de Nederlandse Bestuivingscoöperatie. Het initiatief komt voort uit het project Verdienen met Bijen van de ZLTO en de Nederlandse Bijenhouders Vereniging.

Doel is de professionele bijenhouderij te vergroten zodat de bijensterfte kan worden teruggedrongen. De imkers zijn Marcus Mesu, Bert Brakkee, Jeroen Evers en Robert Schuurmans. De samenwerking biedt volgens hen voordelen vanwege de schaalgrootte. Tuinders kunnen ervan uitgaan dat er altijd voldoende goede bijenvolken tijdig beschikbaar zijn. Bovendien zal bij een eventuele uitval van een imker de bestuiving er niet onder lijden.
De stapte in het project Verdienen met Bijen vanwege het grote belang van bijen voor de agrarische sector. De exacte oorzaken van bijensterfte zijn nog niet bekend, aldus de organisatie, maar de sterfte onder bijen zou met name in de amateurimkerij om zich heen grijpen. In Nederland is het grootste deel van de imkers hobbymatig actief.

Of registreer je om te kunnen reageren.